Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 

Muhtarlıktan - http://www.catak.info/
   
 Muhtarlıktan

Muhtarlıktan
 Yazı Boyutu

 Tarih : 3.01.2010 - 22:22:40 


Hizmet kaynağımız sınırlıdır. Ufkumuz ne kadar genişse,o kadar da hizmet kervanını süreriz,sürdürürüz.


Muhtarlığımızın Faaliyetleri ve Gelen Hizmetler
Söze, buraya unutarak yazmadığım hizmetlerin olabileceğini belirterek başlamak istiyorum. Bu konuda şimdiden herkesten özür dilerim.
 
Yapılanların yekûnu elbette bunlar değildir. Sırlamalarda da belli bir takibim olmadı. Aklıma gelenleri kaba-taslak sıraladım.
 
İlk önce Ara Mahallemize, çevremizde emsali görülmemiş bir camii yaptıran Kartaş İnşaat’a teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bir de Gavrazlı Mahallesi’nde en eski camimizin tadilatını gerçekleştirenlerden de bahsetmeden geçemeyeceğim.
 
Köyümüzde yapılanları maddeler halinde sıralarsam;
 
1-KÖYDES çalışmalarında yazlık mahallesinin yol betonlaması için 50.000 TL’lik harcama yapıldı.
 
2-Yamaklı ve Yusuflu mahallesinin yolunda 1 adet menfez yapıldı.
 
3-İller bankası ödeneğinden 41.900 TL miktarında para Çatak Köyü’ne tahsis edildi. Bunun yarısı Kocamanlı Mahallesi’ne diğer yarısı da Ustalı Mahallesi’ne ayrılmış olup bu çalışmalar en kısa zamanda yapılacaktır.
 
4-Petrolden başlayıp aza Mehmet BAYRAM’ın evinin yanına kadar yol stabilize çalışmaları yapılmıştır.
 
Kısa bir not şunu da belirteyim; bu çalışmalarda Özel İdare müdürünün keşif bedeli göz önüne alınırsa yaklaşık maliyet 250.000 TL oluyor. Vekilimiz, kaymakamımız, encümenlerimiz Mehmet Bey ve Alâeddin Bey özel idare araçlarını Doğankent’in hizmetine almaları sebebiyle çalışmalarımız çok başarılı olmuştur.
 
5-Okulumuzun kaba inşaatının yapılmasında vekilimiz ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz, kaymakamımız, il müdürümüz, il encümen azlarımız Mehmet ve Alâeddin beylerden 2010 yılına mahsus okulumuzun diğer kısımlarının yapımıyla ilgili söz aldık. Bu arada yine 2010 yılı İl Özel İdare bütçesinden ilköğretim okulumuzun pencere, kapı, çatı işlerine para ayrıldı. Bu çalışmalar yıl içinde yapılacak.
 
Bu arada davetimizi kırmayarak, okulumuzun durumunu yerinde görerek, destek sözünde bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüze de ayrıca teşekkür ederim.
 
6- Kocamanlı Mahallesi’nde dört farklı yere 32 adet büz döşemesi yapıldı. Makineyi iş adamımız Sabri Kamacı temin etmiş olup, kaymakamımız, encümenlerimiz, Mehmet ve Alâeddin Beylerin katkılarıyla büzün nakliyesi özel idare aracıyla gerçekleşmiştir. (Not:10 büzün özel idare keşif bedeli 3.500 TL’dir.). Kocamanlı Mahallesi yolunun betonlanma çalışmasında, kaymakamlığımızın verdiğinin dışında, mahalle halkımız14 araba betonu kendileri karşılayacaklardır. Bu çalışmanın köyümün diğer mahalle sakinlerine örnek olmasını diliyorum ve bekliyorum.
 
7-Ustalı Mahallesi’ne 6 adet büz döşenmiştir.
 
8-Kartaş İnşaat tarafından yaptırılan caminin en alt katına mevlit merasimi ve cenaze sonrasında gerekli malzemeler Köy Derneğimiz tarafından gönderilmiş olup ayrıca, muhtarlık tarafından da 100 adet tabure, 10 masa, mutfak dolabı ihtiyacı karşılanmıştır. Yine aynı yerin mermerlerini de genç iş adamlarımızdan Niyazi YAMAK karşılanmıştır. Bunun yanında, camiinin demirbaşlarının alımı için Necati YAMAK da 1.000 TL (bin lira) bağışta bulunmuşlardır.
 
9-Ustalı Mahallesi’nde değirmenin üstüne yapılan Kuran Kursu, başta azam Hamdi BAYRAM, iş adamlarımız ve muhtarlık yardımlarıyla kullanıma hazır hale getirilmiştir. Kur’an Kursu için yardımlarını esirgemeyen Mustafa ve Mehmet PUSTİ, Osman ve Ali KARAHAN, Sabri KAMACI, Yusuf KABADAYI ve diğer hayırseverlere teşekkür ederiz.
 
10-Ara Mahalle’deki camiye ait imam evi ve buna bağlı olarak Kuran Kursu’nun dış cephe sıvasının yapımı tamamlanmıştır.
 
11-Yazlık Mahallesi’nde imam evi, tuvalet ve abdesthane yapım çalışmalarında büyük katkı sağlayan Kadife yengeye teşekkür ederiz. Burada merhum eşleri Mustafa amcayı da anmadan geçemem. Mekânı cennet olsun.
 
12-Köyümüze internet hizmeti yani ADSL getirilmiştir.
 
13-Yolların bozuk kısımlarının 2 araba hafriyat alınarak düzeltilmesi yapılmıştır.
 
14-Köyümüzde boşalan imam kadrosu için ara mahalle camisine atama yapılmış, Kavrazlı Camisi için ise beklemekteyiz.
 
Bu yapılanları tek başımıza yapmadık, yapamazdık. Bildiğiniz gibi gelirlerimiz köy olarak sınırlı. Anacak başta İl Özel İdaresi, KÖYDES ve kaymakamlık kanalı ile yapılan yardımlar başta gelen yardım kaynaklarımızdır, hizmet alma kapılarımızdır. Bunların dışında olanlar ise, iş adamlarımızın, hayırseverlerimizin, köylümüzün yardımları ve muhtarlığımızın bütçesidir.
 
Temennilerimiz de olacaktır. Köylümden birlik beraberlik içinde davranmalarını, devletin verdiği hizmetin yanında kendi katkılarını da unutmamalarını bekliyorum.
 
Ayrıca, 2009 yazı, Soğukpınar Köyü-Çatak Köyü yol güzergâhının karayolları ağına alınması için yapılan teşebbüslerin de olumlu yönde neticelenmesini köyler ve heyetler olarak bekliyoruz.
 
Başarısız olduğumuz alanlar yok değil. Bunların başında köye Pustiler A.Ş. tarafından köyümüzün tüzel kişiliğine hibe edilen kepçemizin yuvarlanması ve onu oradan alamamak beni çok üzmüştür. İnşallah bu yıl bu sıkıntımızı da gidereceğiz.
 
Yapılan yardımlardan dolayı köyüm adına herkese teşekkür ederim. Bundan sonra da yardımlarınızı; maddi ve manevi, bekliyoruz.
 
Son olarak da şunu bilmenizi isterim. Bundan sonra muhtarlık hesapları kaymakamlıkça denetlenecek ve bu haliyle kaymakamlık sitesinde ve diğer sitelerimizde yayımlanacaktır.
 
Kaynak: Çatak Köyü Muhtarı Turan KARAHAN


 Editör :  Ahmet KARAHAN

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 26 Puan Verildi
 Kaynak :  Ahmet KARAHAN

 Kategori  Serbest Kürsü

6875 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Duyuru
 Köşe Yazıları

Ahmet TESNİMÎ

Ahmet TESNİMÎ ¬
Aforizmalar

Mehmet VARICI

Mehmet VARICI ¬
KUSURLU TARİH OKUMALARI 1: Tarih Bağnazlığı

Eda TOPAR

Eda TOPAR ¬
PLATON VE BAUDRİLLARD DÜŞÜNCESİNDE GERÇEKLİK VE GÖRÜNÜŞ

İslam Ve Hayat

İslam Ve Hayat ¬
Öz Lisânımız

Rıdvan GÖK

Rıdvan GÖK ¬
SEYİR DEFTERİ

Recep ALMAZ

Recep ALMAZ ¬
Hastalık Bile Bizim İçin Bir Nimettir

M. K. Tırpancı

M. K. Tırpancı ¬
Maksadınız Ne?
 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
KUSURLU TARİH OKUMALARI: Hamasetten Arındırılmış Bir Tarih Mümkün mü?
Her topluma hatta her insanı hakkaniyetle kapsayan, kucaklayan ve koruması altına alan evrensel objektif bakış açısının varlığından bahsetmek mümkün mü?...
 
 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 29
 Bugün : 183
 Dün : 302
 Toplam : 1235391
 Ip No : 18.205.114.205
     

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



PageRank Checker



Editörden | Köyümüz | Tarihçemiz | Töremiz | Sülâleler | Yöreden | Eğitim-Kültür | Müellim | Müellif | Serbest Kürsü | Tespitlerim | Şair/Şuur/Şiir | İktibas | Âkif EMRE | Zaruri Yazılar | Gizlilik Politikası


 
 

   © Copyright - 04.04.2009- http://www.catak.info/ - Tüm Hakları Saklıdır. 

Sitede neşredilen yazılar, site yöneticisinden habersiz alıntı yapılamaz ve başka bir yerde yayınlanamaz.

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

32.675,83 saniye.