Doğru Düşünmek, Doğru Karar Vermek


Doğru düşünmek, doğru karar vermek, doğru yerde ve doğru safta olmak.
Yıllarca yaptıklarımıza bir bakalım. Hatamız yok mu? Var, hem de çuval dolusu. İhmalimiz de bunların yanında katma değer.
Birlik olamadık, birbirimizin zararını düşündük. Kazanmak için insanları mahalle mahalle böldük. Meslektaşlarımızın arkasından bol küfürlü laflar ettik. Yolcu için dostluklarımızı bir çırpıda sildik. Kendi kanunlarımızı uyguladık, hak ve rızık rızasını bir yana bırakarak.
Gelelim işin bir başa yönüne ve yüzüne…
Çatak’tan çıkıp Doğankent, Tirebolu, Giresun veya Trabzon’a gitmek… Vergi yok, damga pulu yok, saat yok, sadakat yok, bakım yok, yola yardım yok; laf çok, para çok, gammazlama çok, insan istifi çok.
Ayrıca, belli bir güzergâh yok, kooperatif yok… Başıbozukluk var… Cebinde parası olan bir minibüs alıp yolcu taşımaya başlama dönemi bitti, beyler. Ne yaptığınızı görelim. Ya köy ile ilçe arasında, ya ilçe ile ilçe arasında ya da ilçe ile il arasında çalışacaksınız. Beğenmeyenler ise yatacak. Yolcu ve yük taşımacılığı yapanlar da belli olacak.
Kim ne iş yapacak, hangi güzergâhı kullanacak, nereye gidecek; kalkış ve varış saatleri belli olacak.
Hepinizde Ticari Hatlı Minibüslere (M Plaka) verilen plaka var. Bilindiği gibi sizler Belediye sınırları içinde ve içine yolcu taşımacılığı yapmaktasınız. Belediye sınırları içinde özel kişiler ile Belediye arasında yapılacak işletme sözleşmesi hükümleri gereğince ve Belediye denetiminde olmak koşulu ile ticari amaçla çalıştırılacak olan Ticari Hatlı Minibüslerin işletme izni, şekli, süre ve şartları ile denetim hususundaki kurallar yönetmenlikle düzenlenir ve bu hak da belediyenindir.
Bu yönetmeliğin yasal dayanağı;
a) 5216 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununun 7. ve 9. maddesi,
b) 5393 sayılı Belediye Kanunun 15/f Maddesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu,
c) 1608 (151) sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkâmı Cezaiye Hakkındaki Kanun
Hükümlerindeki hak ve yetkilerinden,
d) İçişleri Bakanlığının 15.06.2006 tarih ve 26199 sayılı resmi gazetede yayınlanan Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.
e) Belediye sınırları içinde bu yönetmelik hükümlerine göre toplu yolcu taşımaları yaptırmak Belediyenin iznine tabidir.
f) Belediyece verilen izin amaç dışı kullanıldığı ve Belediyece gerekli görüldüğü takdirde geri alınır.
Bilelim, kuralarla uymazsak kaza yaparız. Kazada hep yolcular zarar görmezler ya, bazen şoförler ve araç sahipleri de kurtulamazlar.
Bu bir başıbozukluk kazası. Rast gele çalışma hatası. Başkaları organize olurken duymamazlık hatası ve kazası.
Hülasa;
Suçu başkalarında aramak yerine, kendimize bakma zamanı. Kızıp dökmeden, salim bir kafa ile, heyecana kapılmadan bir düşünelim. Kendimize yeni bir yol haritası çizelim, başka gezegene gidemeyeceğimize göre.
Şoförlere selam, yola devam.


Tarih: 21.02.2010

http://www.catak.info/
http://www.catak.info/