Mesleğinizi İcra Etmek İsteyen Genç Kardeşlerimize


Öncelikle kendi kıymetinizi keşfedin, Allah size biricik kıymetler vermiştir; bende yok diyen Allah’a iftira atmıştır. Kimisi çok güzel fıkra anlatır, kimisi de çok güzel dinler; dinleyen adamı da bulmak zor. İkincisi; onu asla boş bırakmayın, o Allah’ın size çizdiği yoldur. O sermaye sana verildiyse, o yoldan yürü; Müslümanın nadası olmaz. Hiçbir yeteneğinizi, alanınızı, zevkinizi boşa vermeyin. Okuyun, araştırın, gözlemleyin, sergisine gidin, konserine gidin, bilenini bulun; mümkünse içine girin, eğitimini alın. Şu anda çorak insanımız bol; tahsil arttı ama renksizlik de terbiyesizlik de çok arttı. Tahsille beraber, insani vasıflar tükeniyor; siz öyle olmayın. Okuduğunuz şey sizi adam etmez; sizin kartvizitiniz; şahsiyetinizdir.

Günün modalarıyla vakit geçirmeyin, goygoylarına uymayın. Onun bunun tetikçisi olmayın, siyaseti hayatınızda yaşayabilir, farklı düşünebilir, politik olabilirsiniz; politize olmayın. Farkı nedir? Her insanın bir dünya görüşü olabilir; ancak sevdiğini, sevmediğini bir partinin ya da ideolojinin bakış açısıyla şekillendirmek; bu çok kötü bir şeydir. Çünkü bu alanlar çok küçük, sınırlı ve sorunlu araçlardır.

Her şeyi devletten, kurumlardan bekleme, sen kendinin milli eğitim bakanı ol, kültür bakanı ol; devlet sensin. Sen gayretin kadarsın; boşa geçmiş bir zamanın olunca çok rahatsız ol. Batı odaklı düşünmeyi bırakalım; kafamızdaki klişeleri, bize dayatılan kavramları atalım. “Yaratıcı” olduğunu düşünmek, tam da yaratıcılığı öldüren bir şeydir. Diyorum ki; “ona, buna bakma; kendine bak! Sağa, sola değil, önüne bak. Geçmişte yaşama, ölçüleri al, süzgeçten geçir; ölçün Hak ölçüsü olsun. Resulullah’a, O’nun sahabilerine çok hürmet et, çünkü onlar Allah tarafından övülmüş zatlardır. İleri geri konuşma; onlar da insandı diyenlere Hz. Mevlana; ‘Kömür de taştır, elmas da. Arada bir fark yok mu?” diye cevap veriyor. Bütün bu konuştuklarımız, eğer bir akideniz yoksa bir işe yaramaz. En basitinden bile olsa bir akaid kitabı alıp okuyun, çünkü şu an iman tehlikede. İslâm senin kafanın dini değil kafanı uyduracağın, dindir. Haddimizi bilelim; dünyaya geldik; geçiyoruz; Adam olalım… Vesselam.

Savaş Şafak Barkçin

Kaynak:Makas Dergisi, Nisan-Mayıs 2019, Sayı 7



Tarih: 18.12.2020

http://www.catak.info/
http://www.catak.info/